April 2021- Champagne de la Jarrretière (1902)

April 2021- Champagne de la Jarrretière (1902)

Jag vänder till april i min champagne kalender och i och med det kommer våren. Fast snön smälter med en raslig fart får jag medge att vi ännu har snö, men det är vår i luften. Trots allt. Vädret är varmare, solen skiner och fåglarna sjunger. Härlig tid, även det nu ännu är dammigt och smutsig snö. Så värmer solen och gör att man blir varm i kroppen. Korona restriktionerna gör vi jobbar ännu hemifrån och ingen vits att planera in något speciellt för kommande månad i varje fall.

april

April bilden är Champagne de la Jarrretière

Affischen är från ca 1902, designad för Michel Lévy et Fils, för varumärket Champagne de la Jarrretière. Bilden är väldigt djärv för tidsepoken. En elegant dam håller ett glas i ena handen och lyfter kjolarna med den andra så att en stilig äldre gentleman med en monokel, som knäböjer framför henne, kan fästa fast strumpebandet åt henne. Bildtexten på affischen lyder ”Mina herrar, vill ni erövra hjärtan? Bjud då på Champagne de la Jarretière ”.

Företaget Michel Lévy et Fils som grundades 1858, registrerade varumärket Champagne de la Jarretière den 12 juli 1900. Det för att hedra den prestigefyllda strumpebandorden och den brittiska passionen för champagne. Exporten till Storbritannien blomstrade den är tiden. Företaget finns inte mera men varumärket Champagne de la Jarretiére finns ännu idag. Jag har dock inte lyckats lista ut vem som äger varumärket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.