Augusti 2021 – Moët & Chandon

Augusti 2021 – Moët & Chandon

Ja sommaren flög iväg och jag glömde till och med uppdatera Juli bilden i min kalender. Nå, en orsak var även den, att den hade inget speciellt champagne hus utan är reklam för cognac och deras champagne klass. Ni kan läsa om det mera i mitt inlägg från vår resa till Cognac.

Sommaren har varit helt fantastisk, vädret extremt och sommaren har känts väldigt lång. Och ännu har vi ju sommar kvar, även om vi återgår till arbetet nu.

Augusti 2021

Bilden är från 1899 och är en reklam för Moët & Chandons Dry Imperial. Kvinnan är en brunett med klassiska drag med höghalsad klänning och stora smycken. Konstnären är Alphonso Mucha ( 1860-1939) som var väldigt aktiv den här tiden och gjorde flera reklamaffischer för speciellt champagne.

Läs om vårt besök till Champagne, inklusive ett besök till Moët & Chandon. Ädla bubblor i Champagne

Augusti 2021

Moët & Chandon

Huset är grundat av vinhandlaren Claude Moët 1743. Hans son Claude-Louis-Nicolas fortsatte arbetet och var en av de första champagnexportörerna till resten av Europa. Däremot hans son Jean-Rémy Moët fortsatte att driva företaget men verkade också som borgmästare i Épernay samt som diplomat  och var i bekantskap med självaste kejsaren Napoleon. Efter Napoleons nederlag blev Moët en champagneleverantör till alla europeiska domstolar. Tillsammans med Pierre-Gabriel Chandon, som leder företaget med sin son 1832, döptes företaget till Moët & Chandon. Huset blev champagnehus nummer ett av Robert-Jean de Vogüé senast från 1930 och framåt. Vogüén lanserade också husets lyxiga champagne Cuvée Dom Pérignon. Idag är Moët & Chandon en del av lyxföretaget LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Juli 2021

Juli bilden är alltså för B Leon Croizet som är ett gammalt Cognac märke.

Cognacregionen i Frankrike är uppdelad i sex distrikt, där Grande Champagne -distriktet är det mest prestigefyllda när det gäller druvor som odlas för konjak. Leon Croizet etablerade sitt Cognac House i Grande Champagne -regionen 1805. Innan det verkade han som sommelier för Napoleon I (Bonaparte). Familjen Croizet har tillverkat viner sedan 1500 -talet och deras vapen som finns på alla flaskor kan fortfarande ses över St Même i byggnader som stadskyrkan. Croizet -emblemet kommer från kyrkan St Même les Carrières.

Läs om vår resa till Cognac här: Cognac – l’eau de vie

Tidigare publicerat är:

JANUARI 2021 – MORLANT (DE LA MARNE) 1920

FEBRUARI 2021 – POMMERY & GRENO 1925

MARS 2021 – RUINART PÉRE ET FILS (1896)

APRIL 2021- CHAMPAGNE DE LA JARRRETIÈRE (1902)

MAJ 2021 – JOSEPH PERRIER 1930

Juni 2021 – Joseph Perrier igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.