Besök till Pastis i Helsingfors

Besök till Pastis i Helsingfors

En helg i augusti besöker vi Helsingfors och samtidigt även restaurang Pastis. Efter att ha hållit oss i stort sett hemmavid sen mitten på mars, känns det riktigt stort att åka till stora staden. Vi har bokat rum på Hotellet Klaus K, centralt beläget. Jag har dessutom köpt ett paket, där hotellövernattning och en meny för två på Restaurang Pastis ingår. Vi tillbringar dagen med en snabb promenad i omgivningen, mest för att kolla in var restaurangen ligger i förhållande till hotellet.

Alla ska ha munskydd!
Hotellet Klaus K var mycket trevligt inrett

När vi kommer tillbaka till hotellet njuter vi en Crémant Bourgogne på hotellrummet. Det är en André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut. Pris på Alko runt 20 EUR. Väldigt god och trevlig som apertif. Mycket torr, hög syra, mogen citruston, klementinkaraktär, aprikosig, något mineralig, ekig, balanserad, elegant helt enkelt.

Restaurang Pastis i Helsingfors

Som tur är ligger restaurangen bara några gator från hotellet, för regnet absolut öser ner när vi ska gå dit. Stuprännorna formligen spyr ut vatten på trottoaren och vi får hoppa över och undvika värsta katastroferna. Trots det är skorna våta och även vi hade utrustat oss med paraply är jackorna genomvåta när vi kommer till restaurangen.

Pastis Helsingfors

Vi har tidigare däremot besökt Muru ett par gånger och Pastis ligger i samma regi. Det märker vi väl på själva stämningen i restaurangen och hela upplägget känns väldigt bekant.

Ni kan läsa om Muru besöket här:

EN WEEKEND I HELSINGFORS

Pastis Helsingfors
Menu du Chef

Menu du Chef

Vi avnjuter en underbar middag Menu du Chef med tillhörande vinpaket.

Ajo Blanco – kall soppa

Ajo Blanco och marinerade vindruvor till förrätt. Sammetslen och underbart god soppa. Ajo blanco är en spansk soppa som serveras kall gjord av bröd, krossade mandlar, vitlök, olivolja. Typisk för Granada och Málaga.  

Petite tender
Det röda kom stiligt i dekanter

Grillad Petite Tender och béarnaissås. Petite tender är en mycket mör del av oxens boge och påminner till utseende om innerfilén.

En bit ost

Parfait och lime anglaise

Blåbärsparfait med lime anglaise. Lime angalise är en vaniljsås på lime ungefär. Väldigt smakligt.

Bostadsmässa

På söndagen besöker vi dessutom Bostadsmässan i Tusby. De har förberett sig väl med Corona och jag tycker det gjorde även ett bra jobb med att hålla distanser och räkna hur många var i huset på en gång. Alltid lika trevligt att se nybyggen och dess olika möjligheter men är förvånad över hur lite förvaringsrum det finns i nya hus nuförtiden. Vi som just har tömt vårt hem och flyttat vet att det absolut inte skulle räcka för oss.

Ett trevligt avbrott i dessa Corona tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.