Delikat skärgård

Delikat skärgård

Nu sitter det väl bra att drömma sig tillbaka till ett delikat skärgård förra sommaren. För nu står vi på tröskeln till årets sommar och har detta att se fram emot får vi hoppas. För vi är ju på vinnande sidan nu helt enkelt. Vår sommar 2020 gick mycket till renoveringsarbete och vi hann inte njuta så mycket av sommaren med lediga stunder. Nå i och för sig, när det flesta tillställningarna var inställda så gjorde det ju inte så himla mycket. Vi hann i varje fall vara till skärgården flera gånger. och där njuter man!

Här kan man även smörja kråset, i alla fall när det finns färsk fisk att tillgå. Färskare fisk får man leta efter, du hämtar näten på morgonen och förbereder fisken till mat nästan direkt. Blir det mera än en måltid i näten är det bara att sätta i sumpen och ta nästa dag. I juli fick vi abborrar nästan hur mycket som helst. Vi la fyra nät per natt och det kom och det kom….

Att röka abborrar

Att rensa abborrar är något jag gjort sen jag var liten. Det är en avslappnande sysselsättning bara man kan undvika stickeriet de har på ryggen. Vi saltar abborrarna medan rökeriet värms upp. Ibland lägger vi salt först efter rökningen. Det beror väl på om ni vill äta dem varma eller kalla. Om ni vill ha varma abborrar så är det bäst att salta någon timme innan rökningen. Det föredrar jag själv.

Sommaren 2020 ger inte mycket blåbär att skryta om, men vi knåpar ihop till en blåbärspaj i varje fall. Så vi får smörja kråset riktigt ordentligt.

delikat skärgård

Vi njuter även av goda viner med underbar utsikt.

Dessa har vi smakat skärgårdssäsongen 2020:

En Alsace Pinot Blanc, en Cono Sur Bicleta Chardonnay, en Oakridge från Australien, en Barbera

Viner vi njuter denna sommar är en blandad kompott av sådant vi köpt hem från resor eller inhandlat på Alko, och en hittade vi faktiskt i källaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.