Duell med Portugal vin från nedre hyllan

Vi bestämde att ta en duell med Portugal vin hemma. Vi provar två viner som vi tar från nedre hyllan på monopolet Alko. Idén fick vi från en vinprovning där vi gick igenom försäljningsstatistiken i Finland. Dessa två viner ligger i topp på mest sålda viner i Finland 2019. Båda två är röda viner från Portugal.

Vin vi smakar är:

2u Duas Uvas, Portugal Pris – 7,99 EUR

Druvor: Castelao, Syrah, Tinta Roriz, Toriga Franca

Beskrivningen på Alkos sidor är: Fyllig, höga tanniner, boysenbärig, toner av körsbärssylt, lätt chokladton, svag ekighet. Jag kunde inte känna igen allt, men mörka bäroch tanniner stämmer väl.

Quinta das Setencostas, Pris – 9,88 EUR

Druvor: Camerate, Castelao, Preto Martinho, Tinta Miuda

Beskrivningen på Alkos sidor är: Fyllig, medelhöga tanniner, björnbärig, toner av mörka körsbär, lätt svartvinbärston, mockakaraktär. Jag kunde känna de mörka kärsbären och andra mörka bär men lite aggresiv.

portugal vin

Se även mitt inlägg på vinprovning från Chile där vi jämför sk nedre hyllans vin med lite högre prisklass. Närmare bestämt ca tre gånger högre pris. Gör bara ett par tior däremot något på slutresultatet. Det verkar verkligen att det kan vara värt att lägga en tia eller två extra istället för ett vin som kostar under tian.

CHILE VIN I TVÅ PRISKLASSER

Sammanfattning

Det var verkligen intressant att prova och kunde konstatera att sätta en tia eller två kan vara värt för att få ett lite mjukare och rundare vin. Men ska dock säga med tanke på vad de kostar så får du i varje fall ett drickbart vin, beroende på vad du ska ha det till. Att däremot dricka på farstukvisten en sommarkväll kan det väl gå hän. Men för kombination till mat föredrar jag ett rundare fylligare vin. Båda är däremot lite vassa och korta i smaken tycker jag. En duell mellan två Portugal vin i samma prisklass kan vara värt ett försök.

22.2.2020

VIN FRÅN SOLIGA PORTUGAL

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.