cremant Alsace

En Bestheim Crémant från Alsace

Idag var det dags att korka 2019 Årets Mousserande i prisklassen över 13 EUR. Det är en Crèmant från Alsace och det lovar ju gott för en Alsace vän som jag ju är. Bara det sätter mina förväntningar ganska högt.

Vinet är Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2012 gjort på druvan Pinot Blanc.

Crémant d’Alsace

Crémant i Alsace görs enligt den traditionella metoden vilket betyder att andra jäsningen sker i flaskan. Vilket är samma metod som man gör även Champagne och Cava.  Lagringen sker i minst 12 månader. Bestheim har anor från 1765 då företaget under namnet Heim började producera vin. Idag är Bestheim en av Alsace mest moderna producenter med bland annat en helt datoriserad mottagning av druvorna.

Smaken beskrivs som torr och frisk, inslag av äpplen, citrus, rostat bröd och mineraler. Det passar för aperitif eller till fisk och skaldjur.

Flaskan kostar ca 20 EUR.

Sammanfattning

Vi avnjöt den en kväll tillsammans med Gubben utan något tilltugg. Jag hade dock aningen högre förväntningar på smaken än vad den kunde prestera. Den var lite lamare och syran kom inte fram som jag hade väntat. Den var väl helt ok men kanske inte något som jag kommer att köpa igen. Jag har smakat bättre Crémant från Alsace tidigare. Eller kanske man borde ge den en chans till?

25.8.2019

Andra upplägg om vin vi smakat:

SCHLUMBERGER PÅ BESÖK I HELSINGFORS

POMMERY CHAMPAGNE I TALLINN

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.