En flaska Bordeaux är väl aldrig fel

En flaska Bordeaux är väl aldrig fel

Nu drar vi upp en flaska från sommarens Bordeaux resa. En flaska från Chateau Hourtin-Ducasse närmare bestämt. Vi besökte dem i Saint-Sauveur i Haut-Medoc. Med cykel från vårt boende i Pauillac tog det bara en halv timme. Vinprovningen har vi med fadern i huset. Hela familjen är involverad och båda barnen är också aktiva i vingårdens rörelse.

bordeaux

På vårt besök smakar vi först på den sk Bordeaux blenden, som enskilda viner, alltså Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot. Därefter får vi den som blend. Väldigt intressant att höra vad var och en av druvorna tar med sig till det färdiga Bordeaux vinet. Och gör därmed en Bordeaux till just en Bordeaux.

bordeaux
Smakar Bordeaux blenden som enskilda

Hemma njuter vi flaskan till en bit mat på tu man hand med gubben. Inte dåligt det heller. Fylligt med mörka bär och lång fin smak. Vi väntar ännu på att få hem primören som vi beställde, den kommer nu under sommaren någon gång. Det ska bli spännande även vi får vänta lite innan den är klar att dricka. En flaska eller två Bordeaux ligger ännu i källaren och väntar.

6.1.2020

Flera inlägg från vår resa till Bordeaux:

OSTRON OCH VIN VID HAVET I ARCACHON

SLOTTSBOENDE I FRONSAC

TRE DAGAR I STADEN BORDEAUX

COGNAC – L’EAU DE VIE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.