en flaska oakridge

En flaska Oakridge hemma

Kul att hämta upp en flaska Oakridge från vår Australienresan. Som jag redan har berättat spenderade vi tre veckor där ett år tidigare. Vi besökte vinregionen Yarra Valley och besökte fyra olika odlare, som ni kan läsa mera om här.

AUSTRALIEN, LITE BUSHLIV OCH LITE VIN I YARRA-VALLEY

Tidigare har jag också skrivit om när vi smakade vinet från Rochford även det i Yarra Valley och souvenir från vår resa.

ETT VIN FRÅN DOWN UNDER

Ikväll tar vi alltså en flaska från Oakridge, en Sauvignon Blanc. Ett fruktigt vin med lång eftersmak. Välbalanserat och fin helhet.

Oakridge
Oakridge
Oakridge
Ekåsen Oakridge

Oakridge är ett familjeägt vinhus som är grundat längs åsen (ridge) med ekar (oak) 1978, därav namnet. Vingården ligger verkligen vackert belägen och bara det är värt ett besök. De odlar bland annat Semillon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon. De köper även in druvor från närliggande odlare. De har även vunnit omröstningen som bästa Årets vinodlare 2012 bland andra utnämningar de har fått.

Det var verkligen intressant att besöka vinregionen och vi hade gärna spenderat mera tid där men den här gången var det inte möjlighet för mera.

Det är däremot mysigt när vi ännu har några flaskor kvar från vår resa och kan minnas tillbaka via vinet.

3.1.2020

Andra upplägg från Australien:

AUSTRALIEN LITE JUL, LITE RUNDTUR LÄNGS KUSTEN

AUSTRALIEN, LITE NYÅR OCH LITE MELBOURNE

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.