Februari 2021 – Pommery & Greno 1925

Februari 2021 – Pommery & Greno 1925

Januari rusade iväg och vi har redan februari i kalendern med Pommery & Greno. Januari betydde en massa snöskottande. Det är väl det som satt sig mest på minnet. De senaste två veckorna har det kommit så mycket snö att vi får knipa igen på klagande av fjolårets snöfria vinter. Vi har fått igen det nu. Men det är härligt med snö och vinter. Jag klagar inte.

Februari 2021

Bilden för Februari är Pommery & Greno, året är ca 1925 och visar en dam, ridande på en häst med vindruvor i håret och ett klassiskt champagneglas i handen.

februari pommery
Februari Pommery & Greno

Le Domaine Pommery & Greno

Pommery & Greno grundades 1836 av Alexander Pommery och Narcisse Greno som en firma i yllebranchen. De sadlade om till champagne branschen 1856 när textil industrin började gå sämre. Madame Louise Pommery blev dock plötsligt änka 1858, bara två år efter branch skiftet och hon fick ta över allt ansvar efter sin make vid 41 års ålder. Hon tog en imponerande roll i företagets utveckling. Bland annat var hon först med att lansera den torra champagnen, Brut år 1874. Dessutom var hon väldigt mån om sin personal.

Vi besökte Pommery hösten 2019 och ni kan läsa mera om det här.

I HJÄRTAT AV CHAMPAGNE

Tidigare månader kan ni läsa här:

JANUARI 2021 – MORLANT (DE LA MARNE) 1920

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.