Februari 2022 – Liébart-Régnier

Februari 2022 – Liébart-Régnier

Februari 2022 i min Champagne kalender är Liébart-Régnier. Det är en champagne jag aldrig har stiftat bekantskap med. Men jag ser att den finns att få på Alko så jag får ta och handla hem en flaska snart.

februari 2022
Februari 2022

Champagne Grimman

Bilden är en dam i gul hatt som är gjord 1998 av den franska konstnären Phillipe Sommer. Förvånande nog har hon inget glas i handen men tittar man lite närmare på hatten så påminner den mycket om en champagne kork. Den så kallade Grimman eller Agraffe – Le muselet-plaque förslutning som håller korken består av två delar 1. Le muselet – Buren som består av fyra ben i mjukt stål och förslutningsringen. 2. Le plaque – Toppen – Metall/stål plattan i mjukt stål som ofta har Champagnehusets logo eller annat relaterat till huset eller champagnen.

Maison Liébart-Régnier

Maison Liébart-Régnier är gundat av Lucien Liébart och Gerogette Régnier 1960. De har varit självständiga vindodlare från början. Nuvarande generation Laurent och Valérie sköter idag om gården tillsammans med sina tre döttrar.

Gården ligger inte långt från Epernay i Vallée de la Marne. De odlar på totalt 11 hektar i byarna Vauciennes och Baslieux sous Châtillon. De odlar totalt sju olika druvor, Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay samt även Arbane, Petit Meslier, Pinot Blanc och Pinot Gris

LiebarLiébart-Régnier Les Sols Bruns Champagne Brut Kostar 49 euro på Alko och är gjord på alla tre klassiska druvor, Meunier, Pinot Noir och Chardonnay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.