Första Maj med en Ferrari

Första Maj med en Ferrari

Vi påbörjade Första Maj med en Ferrari. En bubbel på rekommendation från personalen på monopolet och påverkade av namnet köpte vi mousserande från Italien, gjord i Trento av druvan Chardonnay med det ståtliga namnet Ferrari Organic Brut.  Låter ju hur flott som helst, och den var inte heller från den nedersta hyllan utan kostade nästan 30 EUR.  

Men jag måste säga jag blev besviken, smaken var mycket lam och tunn, bubblade visst och syra fanns det och ett stygn till fruktsmak kunde man känna, men det som störde mig mest var trots allt känslan av sötningsmedel som liksom gjorde en hinna i munnen som stannade länge kvar på tungan. Ungefär som när man dricker läsk eller annat med typ aspartam. Vi drack den men kommer inte att köpa den igen.

Första maj konsert
Första maj konsert med Filharmonia.

Att fira Första Maj innebär vissa traditioner som vi har utvecklat de senaste åren, varav inte har hört Ferrarin. En av dem är dock att fara och lyssna på Tampere Filharmonias konsert till Tampere-Talo.  Är det inte redan en tradition om det är tredje året i rad? Till vår glädje fick vi dessutom sällskap av våra vänner. Konserten var som den brukar, lagom ostrikt med vårlig och lättsam musik i ledning av kapellmästare Santtu-Matias Rouvali.

Upp i det blå

Dagen avslutade vi med att äta på Restaurang Näsineula som för den som inte redan känner till det, är en restaurang uppe på 124 m höjd vid nöjesparken Särkänniemi vid Näsijärvi sjön. Tornet Näsinneula i sig är 168 m högt och restaurangen lär vara en av de högst belägna i hela Norden. Kan vara föråldrad information, men vi inbillar oss det i varje fall. Där får man i alla fall garanterat god mat med underbar utsikt över Tammerfors och Näsijärvi sjön. Mera än vi fick av Första maj Ferrari måste jag medge. Man kan även bara åka upp till utsiktsvåningen om man inte vill äta. Ett bra tips för dig som planerar att komma till Tammerfors i sommar till exempel.

Restaurang Näsinneula
Första maj
Första maj ballonger

1.5.2019

Se även annat från Tammerfors:

CYKELTUR INKLUSIVE LUNCH I TAMMERFORS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.