Januari 2022 – Taittinger

Januari 2022 – Taittinger

Det är dags för min Champagne kalender i år igen. Jag måste försöka skärpa till mig och uppdatera varje månad. Nu är jag väldigt sent ute för Januari, då vi redan är inne i februari. Men jag tar månaderna i rätt ordning ändå. Månaden har dock gått väldigt fort. Vi har arbetat mest på distans hela månaden. Vädret har varit rätt vintrigt och vi har till och med varit ut och skidat ett par gånger.

Månadens champagne är ingen mindre än Taittinger

Januari 2022 är i min kalender Champagnehuset Taittinger. Bildern är en elegant dam i hatt.

Bilden är en elegant dam i bredbrättad hatt som närmar sig försiktigt ett glas champagne. Mycket stilig och finkänslig bild. Den är gjord på 1980 talet.

Champagnehuset Taittinger

Huset grundades som Fourneaux et Cie Maison de Champagne 1734 av Jacques Fourneaux som sedermera överlät huset till sin son. Runt 1915 kom Pierre-Charles Taittinger i kontakt med huset genom armén i första världskriget. Han blev förtjust i regionen och i Chateau. Han köpte huset 1932 tillsammans med sin svåger. Namnet ändrades till Taittinger. Pierre hade tre söner som alla på ett eller annat vis deltog i skötseln av vingården. François Taittinger skötte om huset mellan 1945 till 1960. Då han genom en olycka gick bort, Claude tog över efter honom Han utvecklade vingården och skötte den till 2006. Även brodern Jean var delvis aktiv, även om han var mera inom politiken. Dock hans son Pierre-Emmanuel Taittinger tog över och köpte tillbaka gården. Idag är även hans barn Vitale och Clovis aktiva och deltar i affärerna och skötseln av gården.

Läs mera här: Taittinger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.