Juni 2021 – Joseph Perrier igen

Juni 2021 – Joseph Perrier igen

Maj rusade iväg och nu har vi stigit in i juni 2021 redan! Lite kallt hade vi för det mesta i maj förutom en vecka som vi hade över 25 några dagar. Men nu börjar sommaren och man kan börja räkna ner till semestern. En vecka har jag redan denna månad. Oh yes. Det ser jag framemot. Mer eller mindre har vi jobbat normalt på kontoret sedan andra veckan i maj. Första dosen vaccin har jag också fått.

juni 2021
Juni 2021

Bilden för Juni är åter av Joseph Perrier, även det en affisch från 1930-talet som heter Lady Mask Ball, konstnären är okänd. Jag har inte lyckats hitta vem som ligger bakom konstverket. Damen är finklädd i hatt och har maskeradskrud och en maskeradmask i ena handen och ett glas champagne i den andra.

Läs här om Joseph Perrier från mitt inlägg om Maj 2021 bilden.

Joseph Perrier Cuvée Royale Champagne Brut

Då i början på maj hade jag inte smakat Joseph Perrier tidigare. Men det rättade jag till under månaden som gick. Jag var till Alko och köpte mig en Piccolo flaska och njöt den på altan en kväll med Gubben. Kvällen innan hade vi smakat Pol Roger från 2013 som var enormt god, riklig och rund, så vi hade ribban rätt så högt lagd. Och så gick det så att piccolo flaskan nådde inte fram, den var sträv och kort i smaken. Och vi var nöjda att vi hade bara en liten flaska.

Den innehåller dock alla tre druvor, Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Mycket torr, hög syra, citruskaraktär, mogna inslag av gröna äpplen, något mineralig, svag örtighet heter det på Alkos sidor. Piccolo flaskan kostar 11,90 EUR och en normal flaska 42,90 EUR.

joseph perrier
Joseph Perrier en sommarkväll

Jag vet jag ska ge en normal flaska chansen innan jag helt kapar av denna Champagne. Men dela gärna med er om ni har smakat Joseph Perrier och hur har ni tyckt den smakat? Jag är inte fullständigt övertygad än.

Tidigare publicerat är:

JANUARI 2021 – MORLANT (DE LA MARNE) 1920

FEBRUARI 2021 – POMMERY & GRENO 1925

MARS 2021 – RUINART PÉRE ET FILS (1896)

APRIL 2021- CHAMPAGNE DE LA JARRRETIÈRE (1902)

MAJ 2021 – JOSEPH PERRIER 1930

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.