Klassiska 4 Årstider i saluhallen

Vi besöker den klassiska resturangen 4 årstider i Saluhallen en lördag efter vi har varit in till stan på några ärenden. Detta är just innan Coronan stängde hela Finland för några månader. Nu tycker jag det passar bra att skriva om det, eftersom restaurangerna och Saluhallen är öppet mer eller mindra normalt just nu. Och det får vi hoppas håller i sig.

klassiker 4 årstider

Bara saluhallen i sig är väl värt ett besök om ni rör er i Tammerfors. Den är fortfarande viril och full av liv. Här finner man olika specialbutiker, som Nygrens Fisk, köttbutikerns Lihakipparit och Laatuliha, flera olika bagerier, ostbutiken Juustosoppi bara för att nämna nåra. Dessutom en rad med olika restauranger och caféer. En klassiker är bland annat De fyra årstiderna – 4 vuodenaikaa – Les 4 Saisons. Som dessutom har valts till årets lunchrestaurang hela fyra gånger. Så någonting gör dom rätt får vi konstatera. Och visst gör dom det.

Tre rätters lunch

De har klassisk fransk meny, eftersom det ju är en fransk bistro. Trés bien. Man beställer vid disken och kön brukar vara ibland ganska lång. Dessutom får man även vara beredd att dela bord med okända. Denna dag var inte kön speciellt lång och vi delade ett bord för sex med två andra så vi hade inte trångt.

Som förrätt delar vi en portion med sniglar, som varmrätten tar vi båda den klassiska fisksoppan bouillabaisse. Efterrätten är en mycket delikat chokladfondant med hallonsorbet. Till allt detta njuter vi av ett glas riesling. Avot. Vilken lunch.

klassiska sniglar ala 4 årstider
klassiska fisksoppan boulabaisse
delikat dessert

Glada och belåtna återvänder vi hem. Detta är en pärla i restaurangutbudet i Tammerfors, helt klart.

info om klassiska 4 årstider
Några intressanta fakta hittar du på tavlan i restuarangen. De öppnade 13 januari 2005 Och mest populära rätten är just fisksoppan som de tillreder mer än 10 000 portioner per år. 90% av ingredienserna kommer från Saluhallen.

7.3.2020

2 reaktioner på ”Klassiska 4 Årstider i saluhallen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.