Konsert på Laukko Gård

Konsert på Laukko Gård
Laukko gård

En sensommarkväll åkte vi till Vesilax (Vesilahti) och Laukko Gård på konsert. Först åt vi en snabb sen lunch på restaurangen innan park konserten började. Vi hade ingen hundvakt för dottern hade annat för sig, så Casper fick lov att komma med. Han verkade inte lida av det så mycket och flera andra hundar deltog också.

Park konsert

Vi satt på en filt i parken, njöt av varsin Cava piccolo och av den fina stämningen. Vesterinen Yhtyeineen har fina texter och en förmåga att få med publiken i sin musik. Det var mycket publik och stämningen var på topp. En gemytlig kväll i gott sällskap.

konsert Laukko gård
Cava i parkmiljö
konsert Laukko gård
konsert Laukko gård

Laukko Gård

Laukko Gård är en herrgård med lång historia i Birkaland. Det finns dokument redan från 1400 talet som nämner Laukko. Efter det har det en lång och växlande historia. Den hör till en av de mest kända herrgårdarna i Finland och är en historisk sevärdhet i sig själv. Enligt en folksaga fick första ägaren Matti Kurki, gården av Sveriges kung för goda strider mot Danmark på 1200-talet. Familjen Kurki höll herrgården i fyrahundra år. Den har brunnit 1704 och vid innebördskrigen 1918.

konsert Laukko gård

Herrgården köptes av Pappersindustrimannen Rafael Haarla 1929, som byggde upp de flesta av dagens byggnader. Dagens herrgårdsvärdar är Liisa Lagerstam och Jouni Minkkinen, som har gjort gården till en viktig historisk och konstkulturellt besöksmål.

konsert Laukko gård

Laukko Gård håller öppet hela sommaren och arrangerar olika evenemang, så som konsert men även utställningar utöver det permanenta utställningarna. Här finns även restaurang och en liten butik.  Laukko Gård ligger vid Pyhärjärvi sjön och man kommer vattenvägen ända till Tammerfors och även till Tavastehus (Hämeenlinna). Landsvägen ligger den ca 40 minuter från Tammerfors och är ett praktiskt besöksmål för en kväll till exempel.

konsert Laukko gård

10.8.2019

Läs mer om närturista:

NÄRTURISTA I TUSBY

VISIT TILL ÅBO MED TEATER OCH MIDDAG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.