Kraftiga röda viner

Kraftiga röda viner

Vinklubbens oktobers vintasting koncentrerade sig på enbart kraftiga röda viner tillsammans med Vinimportören Tamperereen Viinitukku och Antti Hämäläinen. Han vägledde oss till deras sortiment av olika kraftiga röda viner från Australien, Chile, Spanien och Italien. De höll alla en ganska jämn standard, det såg man dessutom på poängställningen på slutet av provning. Ett av dem som dock höjde sig från resten, men sen var det rätt så jämnt. Alla var kraftiga röda viner för rediga biffmiddagar, intensiva, fylliga viner med lång smak.

Viner vi smakade:

Voodoo Moo Malbec 2016 – Malbec, Australien – 22 EUR

Director’s Cut Shiraz 2013 – Shiraz, Australien – 28 EUR

Erasmo 2010 – Blend Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Chile – 25,50 EUR

Mezcla de Tintos Gillmore 2011 – Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 40%, Chile – 26 EUR

Pittacum Barrica 2012 – Mencia, Spanien – 39 EUR

Amarone Della Valpolicella Tedeschi 2014 – Corvina, Corvinone, Rondinella, Italien – 38 EU

Sammanfattning

Sammanfattningsvis var alla ordentliga köttviner. Den som däremot fick klart högsta poäng var vinet från Australien Director’s cut Shiraz 2013. På god andra plats kom Amarone vinet och tredje plats vinet från Spanien. Men som jag redan konstaterade var det mycket jämnt, till exempel fjärde plats skiljde bara en poäng till tredje platsen.

En väl sammansatt tasting med kraftiga viner från många olika platser och klimat i världen och dessutom med helt olika druvor. Däremot skulle vinerna ha kommit bäst till sin rätt om man hade haft mat till vid smakningen. Sällan vill jag lyfta fram sämsta vin, men eftersom vinerna var så jämna, så känns det rätt att nämna att sämst med poäng fick vinet Mezcla från Chile och med en poängs skillnad Erasmo även det från Chile. Prismässigt var de dessutom billigare än de som fick mera poäng, förutom Voodo Moo Malbec från Australien, som trots att det var billigaste bland dessa så kom det inte sist.

10.10.2018

Läs andra vinprovningar med Vinklubben:

Fina röda viner från Katalonien, Spanien

Duellen mellan Frankrike och Sydafrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.