Lite Tilltugg

Laga argentinsk mat med ett proffs

Denna kväll stod det på tur att laga argentinsk mat med Silvia. Jag har redan publicerat när vi lagat fransk, italiensk och spansk mat med henne. Hon pratar varmt om det argentinska köttet och att grilla är väldigt speciellt och oerhört viktigt för dem. Nu kunde vi ju inte börja grilla i skolköket så hon la upp en annan meny för oss denna kväll. Vi är med i gruppen för Pasel de Fuente, den mäktiga och fylliga köttpajen. Inget för någon med light diet får jag erkänna.

Menyn för kvällen ser hur så här i sin helhet och bilder på vad vi skapade och fick smaka.

Sopa de Pollo – Kycklingsoppa med pocherat ägg

Kycklingbröst, olivolja, smör, lök, vitlök, mald paprika, tomatpure, tomator, kycklingbuljong, ris, morötter, majs, potatis, grädde, pocherat ägg, ost, koriander, salt och peppar

Alla fick vi prova på att göra förlorade ägg, eller finare pocherade ägg. Det var spännande och vi lyckade ju någorlunda som syns på bilden nedanför. Den lägger vi i kycklingsoppan, som gör den ännu mer matigare.

Pocherade ägg
Kycklingsoppa

Varmrätt – Pastel de Fuente – Köttpaj

Kokt potatis, smör, salt och peppar, muskot

Fyllning – köttfärs, smör, olivolja, lök, mald paprika, salt, svart peppar, kummin, chili, vitlök, gröna oliver, ägg, russin, vårlök, emmental- eller goudaost

Allt varvades i ugnsformen och gratinerades i ungen.

Pastel de fuente

Efterrätt – Alfajores de maizena – Karamellkakor

Mjöl, maizena, bakpulver, osaltat smör, pudersocker, även skal från en citron, äggula, cognac, vanlijextrakt, dulce de leche (kondeserad mjölk), kokosflingor

Sammanfattning

Rätterna var alltså rätt tunga grejer denna gång. Kycklingsoppan med pocherade ägg gjorde redan den att man kände sig mätt. Köttpajen med på höft 1 kg potatis, 1 kg köttfärs och 1 kg lök var inte den dålig den heller på att mätta. Tur var att efterrätten var lite lättare med småkakor som var dessutom jättegoda. Möra, friska av lite citron och smälte i mun dessutom. Dessa ska jag absolut prova på hemma. Nästa gång jag ska laga argentinsk mat så vill jag absolut grilla.

10.10.2019

Tidigare kock kurser med Silvia:

1. LAGA FRANSK MAT MED ETT PROFFS

2. LAGA PASTA MED ETT PROFFS

3. LAGA SPANSK MAT MED ETT PROFFS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.