Lite Tilltugg

Laga pasta med ett proffs

Att laga pasta i ledning av ett proffs som köksmästare Silvia Castano-Jokinen, född i Argentina men har sina rötter i Italiens pastajord, är inspirerande. Vi lärde oss alltså att göra egen pasta från början. Vi jobbar åter i olika grupper och vi kom med i Lasagna gruppen. Denna gång gjorde vi en lasagne utan dess like i jämförelse med hur jag har gjort lasagne tidigare i varje fall.

Menyn denna kväll ser ut så här:

Här lagar vi lasagna “plattor”

Polpettini (köttbullar)

Ingredienser

Brödsmulor, mjölk eller buljong för att blöta brödsmulorna, köttfärs, kokad skinka, lök, persilja, citronskal, peppar, salt, vispat ägg, olja för stekning.

Polpettini

Lasagna Imbottite – Fylld lasagne

Deg till lasagnen

Mjöl, ägg, olivolja, salt och peppar

Fyllning till Lasagnen

Mozzarella, ricotta, parmesan, äggula, salt o peppar, muskot, kokad skinka

Såsen

Olivolja, smör, lök, paprika, bacon, morot, vitlök, lök, köttfärs, tomaskross, rödvin, salt och peppar, oregano, timjan, parmesan för gratinering

Lasagna
Fylld lasagne

Chicken Panzotti – Kyckling ”ravioli” fyllda dynor

Degen till panzottin

mjöl, ägg, olivolja, salt och peppar

Fyllning

benfri kokt kyckling, smör, olivolja, purjo, rostad mandel, äggula, sherry eller vitt vin, riven parmesan, salt o peppar

Såsen

Vitlök, smör, olivola, tomatkross, vitt vin, kycklingbuljong, grädde, basilika, salt o peppar

panzotti
Kyckling Panzotti

Gnocchi di patate alla carbonara är potatisgnocchis med carbonara

Degen

kokt potatis, mjöl, äggula, salt o peppar, även riven muskot

Såsen

smör, olivolja, lök, bacon vitt vin, äggula, grädde, salt o peppar, även riven parmesan

gnocchi
Gnocchi Carbonara

Sammanfattning

Att laga egen pasta var absolut inte omöjligt och rent av roligt faktiskt. Och dessutom något vi absolut kommer att våga att prova på hemma. Lasagnen var otroligt mäktig och fyllig, inget för en lätt lunch alltså. Panzottin var jättegoda och de måste vi även pröva på hemma. Gnocchin kräver lite mera påt och kokande, men de smakade också jättegott.

7.3.2019

Fransk matlagning: LAGA FRANSK MAT MED ETT PROFFS

Italienska viner:

VINER FRÅN VENETO – ITALIEN

KLASSISKA VINER FRÅN VENETO REGIONEN

AMARONE VINER I ALLA PRISKLASSER

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.