Lite Tilltugg

Laga spansk mat med ett proffs

Kvällens tema är alltså att laga spansk mat och åter igen med Silvia som ledsagare. Vi har redan fått laga fransk mat och pasta som tema och även lagat pasta med henne. Hon ger fina tips för matlagning och hinner även visa mera kritiska stepp. Det är väldigt givande.

Ikväll lagar jag Crema Catalana tillsammans med annan deltagare. Vi hjälper senare även till med att laga kycklingskroketterna medan vår Crema tar sig i kylen.

Förrätt – Gazpacho Andaluz – Kall tomatsoppa

Mogna tomater, gurka, rödlök, paprika, vitlök, chili, vatten olivolja, äppelcider eller sherryvinäger, apelsinsaft eller skal, salt, peppar

gaspazio
Gazpacho

Varmrätt 1 – Tortilla de Patatas – Spansk potatisomelett

Olja, potatis, salt, lök, vitlök, ägg, peppar,

spansk omelette

Varmrätt 2 – Croquetas de pollo – Kycklingkroketter

Kokad kyckling, olivolja, smör, purjo, mjöl, mjölk, muskot, ägg, skorpmjöl, hård ost, och olja för stekning

Varmrätt 3 – Paella

Saffrontrådar, rökt paprika, lök, grön och röd paprika, tomater, vitlök, kycklinglår, räkor skalad, musslor, olivolja, salt och peppar, ris, kycklingbuljong

paella

Efterrätt – Tarta de Santiago – Paj Santiago

Smeten – ägg, vatten, socker, mjöl

Fyllning – ägg, socer, citronskal, mandel

Dekoration – pudersocker och färska mintblad

tarta santiago
Tarta de Santiago

Efterrätt 2 – Crema Catalana – Kräm Katelonien

Majsmjöl, helmjölk, citronskal, kanelstång, äggulor, socker, och socker för kameliseringen, färsk frukt eller bär för dekoration

crema catalana
Crema Catalana på gång
Crema Catalana
Crema Catalana coh Tarta de Santiago

Sammanfattning

Av den spanska maten är det väl paellan som är mest känd förstås och den ingick i vår meny självklart. Sist och slutligen var alla rätter mer eller mindre kända, Crema Catalona och Tarte de Santiago gav mersmak och det ska vi absolut prova på hemma. Potatisomeletten var även den väldigt smaklig och passar säkert att göra hemma den med. Att lära sig laga spansk mat var givande och tröskeln att våga prova på flera rätter hemma blev än en gång lite lägre.

12.9.2019

Andra kurser i matlagning:

LAGA FRANSK MAT MED ETT PROFFS

LAGA PASTA MED ETT PROFFS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.