
Laga spansk mat med ett proffs
Kvällens tema är alltså att laga spansk mat och åter igen med Silvia som ledsagare. Vi har redan fått laga fransk mat och pasta som tema och även lagat pasta med henne. Hon ger fina tips för matlagning och hinner även visa mera kritiska stepp. Det är väldigt givande.
Ikväll lagar jag Crema Catalana tillsammans med annan deltagare. Vi hjälper senare även till med att laga kycklingskroketterna medan vår Crema tar sig i kylen.
Förrätt – Gazpacho Andaluz – Kall tomatsoppa
Mogna tomater, gurka, rödlök, paprika, vitlök, chili, vatten olivolja, äppelcider eller sherryvinäger, apelsinsaft eller skal, salt, peppar

Varmrätt 1 – Tortilla de Patatas – Spansk potatisomelett
Olja, potatis, salt, lök, vitlök, ägg, peppar,



Varmrätt 2 – Croquetas de pollo – Kycklingkroketter
Kokad kyckling, olivolja, smör, purjo, mjöl, mjölk, muskot, ägg, skorpmjöl, hård ost, och olja för stekning



Varmrätt 3 – Paella
Saffrontrådar, rökt paprika, lök, grön och röd paprika, tomater, vitlök, kycklinglår, räkor skalad, musslor, olivolja, salt och peppar, ris, kycklingbuljong



Efterrätt – Tarta de Santiago – Paj Santiago
Smeten – ägg, vatten, socker, mjöl
Fyllning – ägg, socer, citronskal, mandel
Dekoration – pudersocker och färska mintblad



Efterrätt 2 – Crema Catalana – Kräm Katelonien
Majsmjöl, helmjölk, citronskal, kanelstång, äggulor, socker, och socker för kameliseringen, färsk frukt eller bär för dekoration






Sammanfattning
Av den spanska maten är det väl paellan som är mest känd förstås och den ingick i vår meny självklart. Sist och slutligen var alla rätter mer eller mindre kända, Crema Catalona och Tarte de Santiago gav mersmak och det ska vi absolut prova på hemma. Potatisomeletten var även den väldigt smaklig och passar säkert att göra hemma den med. Att lära sig laga spansk mat var givande och tröskeln att våga prova på flera rätter hemma blev än en gång lite lägre.
12.9.2019
Andra kurser i matlagning:
LAGA FRANSK MAT MED ETT PROFFS
Relaterade

Burgenland vinregion Dag 1
Du kanske också gillar

Winemakers dinner på Laplands hotel
21/07/2020
Påsken 2021
05/04/2021