Maj 2021 – Joseph Perrier 1930

Maj 2021 – Joseph Perrier 1930

Maj 2021 sätter igång våren på riktigt. Det börjar dessutom titta fram några blommor i trädgården och trädknopparna sväller, så snart grönskar det till ordentligt. Restriktionerna har lättat lite och vi kommer att få återgå till närjobb från och med maj. Hopp om att livet återgår mer till det normala finns, i små steg men ändå.

Maj 2021

Majbilden är Joseph Perrier 1930

Joseph Perrier spårar sin historia till 1825 i Frankrike. Företaget fortsätter ännu idag med ett stolt arv på snart 200 år. Affischen vill alltså fira den fylliga smaken av Joseph Perrier Champagne och bilden av den fylliga druvklasen betonar produktens rikedom och renhet. Affischen är från 1930 och är målad av konstnären Joseph Stall (1874-1933).

Maison Joseph Perrier

La Maison Joseph Perrier är grundat 1825 av fader- och sonduetten François-Alexandre och Joseph Perrier. Huset finns i Chalons-de-Champagne och de odlar sina druvor på 23 hektar ovanför Marne. Det är alltså sjätte generationer från samma familj som driver huset idag, var och en generation markerar husets historia och öde på olika sätt. År 1889 blir Joseph Perrier leverantör för drottning Victoria och King Edward VII. Första  Concorde flyget och British Airways väljer Joseph Perrier Champagne på det första London-New York Concorde flyget 1976. Bara för att nämna ett par viktiga händelser i historien.

Själv har jag aldrig smakat någon champagne från Joseph Perrier och det måste jag ändra på inom en snar framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.