Mamma Mia i Helsingfors

Mamma Mia i Helsingfors

Detta blev min tredje gång som jag har varit och tittat på Mamma Mia musikalen och hur många gånger har jag inte sett filmen. Jag såg musikalen första gången i Stockholm för många år sen och andra gången var på Svenska Teatern i Helsingfors.

Den finska versionen av Mamma Mia gick alltså i Helsingfors försommaren 2018. Översättningen av alla 22 st ABBA hits är gjorda av Paula Vesala. Dessutom i huvudrollerna såg vi Laura Voutilainen,  Veeti Kallio, Nina Tapio, Johanna Kokko och Petra Pääkkönen. Vi hade även Tjejernas Kväll, min dotter, styvdotter och jag. Därför började vi med en gemensam sen lunch inne i stan på en grekisk restaurang för att komma in i rätt stämning så att säga. Vi kunde även sitta ute för det var så pass varmt denna dag i slutet på maj.

Föreställningen var på den relativt nya Amfiteatern. Standaren var mycket hög med professionella skådespelare. Man levde dessutom verkligen med i alla svängar och fick känslan av att vara i Grekland. Den höll definitivt samma höga klass som de andra föreställningar jag har sett. Dessutom Kronan på det hela var att vi fick njuta av champagne Veuve Clicqout i pausen. En fulländad kväll alltså! Mamma Mia i Helsingfors var inte alls fel!

26.5.2018

Musikalens hemsida: Mamma Mia Suomeksi

Andra besök: VISIT TILL ÅBO MED TEATER OCH MIDDAG

2 kommentarer på “Mamma Mia i Helsingfors

    • Hej,
      Kan verkligen rekommendera musikalen, om du har chansen. Om jag minns rätt så skrevs den ju som musikal i första hand 🙂

      Lisette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.