Mars 2021 – Ruinart pére et fils (1896)

Mars 2021 – Ruinart pére et fils (1896)

Välkommen Mars och Ruinart! Februari har varit mera vinter än vi har haft på många många år. Mycket snö har det varit att skotta och flera gånger har vi varit att skida. Sista dagarna har vädret dock svängt och vi har haft milt och snön har börjat smälta med fart men ännu har vi det mycket vintrigt ute. Isigt och halt.

Mars 2021

Vi stiger över i vårens första månad Mars och kalenderns bild är från Maison Ruinart. Vilket härligt sammanträffande, mars är min månad och den pryds med en av mina favoritchampagne. Bilden visar dock en dam som ser ut att ha njutit lite väl mycket av denna ädla dryck (inte jag). Ser lite på kanelen ut får jag erkänna. Men bilden är målad av inte mindre än Alphonse-Marie Mucha i Prag 1896 och originalet lär finnas i Konstmuseet i Katalonien.

Maison Ruinart

Maison Ruinart är ett Champagnehus med lång historia som många av dem förstås. Vid vårt första besök till Champagne besökte vi även Ruinart. Vi fick dessutom privat förevisning för de andra som var inbokade uteblev att komma.

Nicolas Ruinart grundade champagnehuset 1729 efter hans farbror munken Dom Thierry Ruinart hade introducerat honom med champagne. Det blir första vinhuset som bara koncentrerar sig på champagne. År 1764 gjorde de första rosé champagnen.

Ni kan läsa om vårt besök här

ÄDLA BUBBLOR I CHAMPAGNE

Tidigare månader kan ni läsa här:

JANUARI 2021 – MORLANT (DE LA MARNE) 1920

FEBRUARI 2021 – POMMERY & GRENO 1925

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.