Mars 2022 – Castellane

Mars 2022 – Castellane

Bilden för Mars 2022 i min Champagne kalender är Femme au gant noir – Dam med svart handske från Champagne de Castellane. Bilden är gjord 1982 av den franska grafikern Gérard Courbouleix – Dénériaz som är känd under namnet Razzia. Det här är också ett champagne jag troligtvis inte har smakat på. Det finns att tillgå på Alko, så jag börjar få lång lista på mitt nästa besök. Läs inlägget från Februari.

Champagne de Castellane

Visionären Vicegreven Florens de Castellane var arvtagare till en av de äldsta familjerna i Frankrike. Han etablerade sitt champagnehus 1895 i Epernay. Hans vision var alltså att marknadsföra sitt varumärke för världen ögon och valde därför som logotype det röda ”Saint-Andrew”-korset som en hyllning till äldsta regementet i Champagne regionen.

1970 gick dåvarande ägaren Alexandre Mérand bort och familjen under ledning av hans dotter Claude Mérande var tvungna att ta över. Claude var då dessutom gift med Bernard de Nonancourt, ägare och direktör för Champagne Laurent-Perrier. 1999 blev Castellane en del av Laurent-Perrier Group och är det än idag i ägorna av familjen Nonancourt.

De Castellane Champagne Brut ligger på strax under 40 EUR på Alko och är gjord av de tre klassiska druvorna Chardonnay, Menuier och Pinot Noir.

Tidigare inlägg från kalendern:

Januari 2022 – Taittinger

Februari 2022 – Liébart-Régnier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.