Middag och vin uppe i det blå

Middag och vin uppe i det blå

En middag och vin med blivande ex kollegor uppe i det blå på Restaurang Näsinneula i nöjesparken Särkänniemi i Tammerfors. En kväll fylld med minnen och tacksamhet för vad som varit och dessutom spänning för vad som komma skall. Eftersom nya vindar blåser och jag börjar på nytt jobb efter 18 år på samma firma. Lite spännande men inget jag valt helt själv.

Näsinneula i det blå
Näsinneula uppe i det blå

Maten var förträfflig, som alltid på den här restaurangen. De har en vanlig a la Carte meny och sen har de dessutom färdiga menyer som ändrar efter säsong, Finlandia eller Vegetarisk. De innehåller fem rätter inkluderat hälsning från köket. Maten och utsikten slår nog aldrig fel på den här restaurangen. Visst den är inte bland de billigaste men jag måste säga det är värt investeringen när det är något speciellt på gång.

Femrätters Finlandia meny

Vi drack först en cava till aperitif, Riesling till förrätten och sen en Amarone till varmrätten. Rieslingen Toni Jost från Tyskland var helt fantastisk. Har inte smakat det tidigare. Det passade dessutom så perfekt till förrätten av rom smetana och lök. Jag måste absolut leta upp det en dag och köpa hem någon flaska.

Riesling tyskland
Riesling tyskland
Amarone
Amarone

Till varmrätten hade vi en klassiskt Amarone Monte del Frá som gjorde precis det man förväntade sig av den med en klassisk kötträtt. En underbar helhet med middag och vin uppe i det blå.

Efterrätt
Efterrätten lika vacker som sommarkvällen

Alltså en helt underbar sommarkväll, som ni ser på bilderna är utsikten även helt fantastisk. Restaurangen är belägen på 142 meters höjd och snurrar sakta runt så du får se 365 grader över Tammerfors stad och Näsijärvi sjön. På hemvägen stannade vi upp vid Mustalahti viken och tog en sommarkvälls bild. Färdig för de nya utmaningarna jag har framför mig. Men innan dess väntar ett traditionellt midsommarfirande på stugan vid en liten sjö.

Mustalahti Tammerfors
Mustalahti Tammerfors

19.6.2019

VINRESA TILL TALLINN – LÅTER DET KONSTIGT?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.