Möte med vinproducenter och Alsace vinprovning

Möte med vinproducenter och Alsace vinprovning

Importören Tampereen Viinitukku arrangerade ett evenemang På Lapland Hotel i Tammerfors med vinproducenter från hela Europa. Tillika kunde man köpa drick-kuponger och man fick smaka viner från producenterna direkt och de berättade om sina viner och vintillverkning. Där deltog många producenter och flera olika föreläsningar och vinprovningar arrangerades under dagen.

Vi deltog även på Alsace vinprovning med Sommelier och Restaurangägaren Samuil Angelov från Helsingfors. Medryckande tog han tog med oss på en rolig rundtur genom Alsace och berättade dessutom många historier från sin karriär som sommelier och vägen dit han är idag.

Samuil Angelov

Tampereen Viinitukku

Vin vi smakade:

Marel Deiss, Riesling 2015 – Pris 28.90 EUR

Zind Humbrecht Pinot Gris Roche Calcaire 2014 – tillgänglig bara på restauranger

Remy Gresser Wiebelsberg Riesling Grand Cru 2000 – Pris 42,90 EUR

Vogt Pinot Gris Barriques 2014 – tillgänglig bara på resturanger

Marcel Deiss Burlenberg 2013 – Pris 44,44 EUR

Sammanfattning:

Sammanfattningsvis Sommelier Angelov har ett lättsamt och underhållande sätt att dra sin Alsace vinprovning. Därför han vill få vanliga människor intresserade av viner och få bort stämpeln av snobberi inom vinkännedomen. Således gavs ett tydligt besked, alla är vinkännare, var och en känner om vinet man smakar är gott eller inte, i sin mun. Det räcker! Det gav mig en spark framåt, att hej, det är ju så det är, så kanske jag också vågar säga vad jag tycker om de viner jag smakar.

Sist men inte minst, vinerna vi smakade gjorde mig inte besviken. Ett helt upplägg av viner från mitt favoritområde dessutom. Man kan ju bara tacka och ta emot alltså! Allra högst upp på listan sätter jag däremot Domaine Remy Gresser Wiebelsberg med sin Grand Cru Riesling från 2000. Underbart!

4.2.2017

Första Resan till Alsace

Viner från Klassiska Alsace

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.