Gott Nytt År 2021

Gott Nytt År 2021

Gott Nytt År 2021! Även jag, kan konstatera att senaste år har varit på många vis ett konstigt och ett ganska strävigt år för många. Med några timmar kvar på det här året så är det dags att summera lite vad som varit och känslan inför kommande år. När jag ser tillbaka så har jag personligen inte lidit så mycket av senaste år. Det blev väl definitivt inte som jag hade planerat det. Det är ju helt klart.

Så här tänkte jag för ett år sedan: ETT GOTT NYTT ÅR 2020

Nyårsfirande hemma

Nya Året firar vi Gubben och jag på tu man hand. Så som vi gjorde även i fjol. Ja hunden är ju hemma också. Honom får vi ju inte glömma.

Blinis, sikrom, smetana o rödlök

Vi har på menyn Blinis och sikrom med smetana och hackad rödlök, som varmrätt gör vi stekt innerfilé och råstekta potatis med konjakspepparsås, samt Punchfromage med havtornscrunch till dessert. Till förrätten dricker vi Champagne, en Cuvée av Ruinart samt som rött tar vi till innerfile en Châteauneuf-du-Pape, Crozes-Hermitage, Olivier Ravoire, 2016.

Punchfromage med havtornscrunch, jättegott och super enkelt

Ruinart Brut

Ruinarten vi har är en blandning av de tre druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Till smaken mycket torr, hög syra, mogen citronkaraktär, mineralig, lätt rostad, balanserad. Även jag föredrar deras Blanc de blancs så är även denna ett mycket bra alternativ. Perfekt för vår förrätt, men gick bra med efterrätten också.

Vi besökte Maison Ruinart i Reims för några år, se inlägget här:

ÄDLA BUBBLOR I CHAMPAGNE

Maison Ruinart har anor sen 1729 när Nicolas Ruinart grundade världens första champagne producerande företag. Själv var han brorson till munken Dom Ruinart, som lärde honom att tillverka champagne.

Châteauneuf-du-Pape, Crozes-Hermitage, Olivier Ravoire, 2016

Olivier Ravoires Crozes-Hermitage 2016 är ett mörk rubin rött vin med intensiv och komplex smak, mörka bär, svarta vinbär och kryddor.

Olivier Ravoire är son till Roger Ravoire och bildar tillsammans Ravoire & Fils. Sedan 1987 har Roger Ravoire drivit sin egendom som ligger vid foten av Luberon och 2004 anslöt sig hans son till firman.

Vad blev då inställt 2020

Jag hade tex stora förväntningar på kommande resa till Avignon. Det var meningen vi skulle besöka Châteauneuf-du-Pape och andra byar kring Avignon i slutet på mars. Så till tröst hade vi vin därifrån ikväll. Dessutom hade vi en Champagne kryssning bokad med Essi Avellan och Vinklubben i april. Och därtill hade vi bokat till Vinfestivalen i Kuopio i juni. Vi hade även på gång en resa till Piemonte under hösten, bara för att nämna några av de större planerna. Dessutom såg jag framemot mitt stugprojekt i skärgården. Nå det blev bara grundplintar av hela det projektet. Julen skulle vi fira på Åland men som för många andra blev det hemmajul istället.

Vad blev då bra med 2020

Dags att se på vad som gick bra i 2020. För som jag redan konstaterade har jag inte personligen lidit någon nöd detta år. Jag har haft tex jobb hela tiden. Vi, båda, är lyckligt lottade att jobba inom sådana branscher som inte varit inverkade av pandemin i negativ bemärkelse. I alla fall än så länge, peppar, peppar. Vi köpte dessutom hus och renoverade som galningar hela sommaren och flyttade ut på ”landet” i september. Nu har vi bott i huset i tre månader och trivs väldigt bra. Vi har även hållit oss friska, vad som kommer till stelhet och ”ålders relaterade” problem, kommer smygande utan pandemin. Jag har hunnit vara i skärgården i tre omgångar under sommaren och hösten. I oktober var jag nästan en hel vecka med föräldrar och bror. En väldigt givande vistelse och ett underbart väder hade vi.

Förväntningar inför 2021

Gott nytt år 2021

Så nu står jag här, på tröskeln till nästa år, 2021. Jag tar gärna avsked av detta 2020 och ser framemot ett nytt färskt år. Eftersom pandemin inte ännu är över är man väl lite försiktig i sina förväntningar. Så klart vill jag kunna besöka släkt och vänner i större utsträckning. Vi har ännu flygbiljetter till Frankrike, framflyttade i tre omgångar och om det går och är säkert, så åker vi i april. Lite skeptiska är vi nog.

Jag kan konstatera att jag har egentligen inte några stora planer för nästa år. Tänker ta en dag, en vecka eller en månad i taget och se hur det utvecklar sig. Det är klart jag vill fortsätta bloggen och hoppas på att kunna vara mera aktiv än jag varit under 2020. Men genom att det är mindre evenemang och happenings som händer får jag rikta in mig på lite andra vinklar i skrivandet. Jag har också lite nya ideér om vad jag vill göra, en liten dröm att kunna utveckla en ny blogg eller en småskalig affärsverksamhet. Men mer om det ifall det blir något. Det har däremot inget med vin och mat att göra. Då mera åt hantverkarhållet.

Gott Nytt År 2021

Ett Riktigt Gott Nytt År Alla 2021. Hoppas året ska föra med sig mycket positivt och milda vindar. Ta väl hand om er och era nära o kära. Och tack för att ni tittar in på bloggen.

Lisette Med Ett Glas Vin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.