Påsken 2022

Påsken 2022
Torres Spanien

Påsken 2022 firar vi alltså hemma, igen. I år är det inte på grund av Corona som de senaste två åren. Största orsaken blir väl för hunden som råkade för en akut diskbråck och behövde opereras för en vecka sedan. Dels är det nog för att det känns väldigt bra att stanna hemma. Det känns skönt att få vila upp sig, pyssla på med sysslor man inte har hunnit med och äta gott förstås.

Vi har ungdomarna på middag/lunch. Vädret är väldigt soligt och vackert. Även vi har fullt med snö ute än och det är minusgrader på nätterna så är det riktigt med vår i luften. Äntligen! Vi är ju dock över mitten av april.

Påsken 2022

Skagen på Skärgårdsbröd

Som förrätt äter vi i år en skagen på skärgårdsbröd. Jag skivar hårdkokta ägg och lägger på skärgårdsbrödet, gör en mousse på creme fraiche, hackad rödlök, citron och dill. Lägger i skalade räkor och sätter dem bredvid de skivade äggen. Dekorerar med lite räkor och dill.

Lamm med potatisgratäng

Som huvudrätt har vi alltså får och lamm i olika former, stek, ytterfilé och karée. Jag lagar potatisgratäng med vitlök och grädde. Gratängen förgräddar jag i kastrull, bryner den skivade potatisen i smör, lägger på grädden och kokar den lite lätt i ca 10 minuter, Lägger även i kryddor och vitlök. Sen i ungsformen, riven ost och gräddar i ytterligare 15 minuter. Superkrämig blir den. Till det lagar jag en rödvins sås.

Krossat ägg

Till efterrätt är det mousse med hårtvispad grädde, lite kvarg, lemon curd och två passion frukt. Som dekoration krossar jag ett choklad ägg. Så rättens namn blir krossat ägg.

Viner

Vinet vi dricker till huvudrätten är alltså en Torres. Den är väldigt trevlig med lammet. Väldigt kraftig blåbärsdoft, bärig och fyllig.

Vi tar också och smakar några Rieslingar under påskhelgen. En från Tyskland och en från Österrike. Av dessa tycker jag bäst om det tyska, men båda är goda.

Huber Riesling Terrassen – 100% Riesling, från Weingut Markus Huber i Österrike. Köpte flaskan från färjan. Pris 11 EUR

Deep Roots Riesling 2020, 100% riesling från Rheinhessen, Tysklan. Pris på Alko 13,99 EUR

Torres Salmos 2015, druvor Cariñena, Garnacha, Syrah . Väldigt bärig med blåbär och mörka bär. Pris på Alko för 2017 är 35 EUR. Den här hittade vi på lagret.

Alltså en mycket trevlig påsk i sin helhet. Nu är det essutom vår och det känns skönt att se framemot sommaren. Hoppas det blir en fin sommar.

Tidigare Påskar kan ni läsa om här:

Påsken 2021

Påsken 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.