Schlumberger på besök i Helsingfors

Schlumberger på besök i Helsingfors

Domaines Schlumberger besöker Helsingfors, då är inte vi sena att hänga på! En kulen vårdag hoppade vi alltså på tåget efter jobbet och åkte till huvudstaden. Vinproducent Severine Schlumberger var på besök och arrangerade middag och vinprovning tillsammans med sin Importör. Av erfarenhet från hennes besök i Tammerfors ett år tidigare och dessutom vid vårt besök i Alsace sommaren innan, kunde vi förvänta oss goda viner.

Hon inledde med att berätta lite om deras filosofi inom vinodling och även om hur senaste skörden hade varit och hur vinproduktionen hade framskridit.

Därefter fick vi avnjuta en trerätters middag på Restaurang Lasipalatsi i centrum av Helsingfors. Vi fick först en fantastisk förrätt med sparris och hollandaissås och rom, därefter stekt gös till varmrätt. Till dessa fick vi avnjuta Domaines Schlumbergers fantastiska viner. Till sparrisen en lätt och fräsch Pinot Blanc. Till fisken förstås en stilig Grand Cru Riesling och sist men inte minst en Pinot Gris till efterrätten.

Viner vi drack till maten

Pinot Blanc 2017

Riesling Grand Cru Kitterlé 2012

Pinot Gris 2017

Schlumberger vin
Vinerna vi fick njuta av

Sammanfattning

En trevlig kväll med, god mat och goda vin tillsammans med ett vinhus från Alsace. Severine börjar kännas bekant, det är tredje gången vi träffar henne och hon kände även igen oss. Vi deltog i en vinprovning i Tammerfors året innan och besökte henne i Alsace sommaren 2018. Ett vin jag med gott samvete rekommendera. De håller till i staden Guebwiller i södra Alsace. Staden är inte en av de vackraste, utan en industristad. Med bil tar det bara ca 30 minuter att ta sig dit från Colmar och är väl värt tiden, för Schlumberger är ett vinhus med hög klass. De har precis byggt nya faciliteter med butik och tastingrum. Ha det i minnet om ni far till Alsace!

Lasipalatsi
Utanför Lasipalatsi, Helsingfors

11.4.2019

Vårt första möte med Schlumberger: DOMAINE SCHLUMBERGER BESÖKER TAMMERFORS

Vårt besök hos Schlumberger: EN WEEKEND I ALSACE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.