Mosel smaker

Smak från Mosel

Tänk att vi kan gå ner till källaren och få upp lite smak från Mosel. En flaska Franz Friedrich-Kern från Bernkastel-Kues i Mosel. En flaska som vi alltså hade med oss hem från vår resa dit sommaren 2018. Du kan läsa mer om den resan här: MOSEL – SLUTTANDE VINER

Vinet är ett typiskt riesling med mineraler, äppel, frisk smak som tog oss tillbaka till Mosel för en liten stund.

Weingut Franz Friedrich-Kern har alltså odlat vin sen 1753 och av sina fem hektar odlar de 90% Riesling. Som är Mosels guld, kan man väl säga. Vinerna är, överlag, goda och kvalitativa men håller prismässigt en överkomlig nivå. Som viner i övrigt i Tyskland om man jämför med priserna i Frankrike.

mosel

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues är dessutom en vykortsskön by, eller varsin by på varsin sida om floden Mosel egentligen. Den har ca 700 år på nacken och är väl värd ett besök. Det är alltså en gammal spaort, husen är dekorativa korsvirkeshus, läget vackert med branta sluttningar med vinodlingar runtomkring och förstås floden som rinner förbi.

Mosel
Mosel rutten är runt 200 km lång

Att gå över bron som förbinder de båda delarna med varandra är en gemytlig promenad. Sommartid kan det bli lite mycket turister, men det störde inte oss i varje fall när vi gjorde en snabbvisit här under juli månad. Det är dock väl att det kan vara bäst att undvika augusti om möjligt. Vi har definitivt planer på att få in ett längre besök i Mosel regionen och om inte Corona hade kommit och svängt världen upp och ner hade vi säkert kört ner dit i juni. Nå den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju. Och lyckligtvis finns det att få smaker därifrån på andra håll.

mosel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.