Spanska viner på Salsallada

Spanska viner på Salsallada
spanska vin

Vinklubbens vinprovning med tema spanska vin och samtidigt hölls årsmöte på den spanskinspirerade restaurangen Salsallada i Tammerfors. Deras koncept är alltså en meny med tapas eller pinxhos liknande småportioner. Vi fick även några smakprov från deras meny, tex popcorn gjorda av blomkål. Jättegoda! På årsmötet valde vi en ny styrelse och verksamhetsplanen för inkommande säsong gjorde vi upp, alltså vårsäsongen ända till sommaruppehållet. Vinprovningen hölls dessutom av restaurangchefen Anton från Salsallada och bestod av enbart spanska viner. Tre av dem vita och tre röda.

Viner vi smakade:

Parra Jimenez Organic, La Mancha, Verdejo

Las Mas Bonita, Sauvignon Blanc

Catanga Airén – Sauvignon Blanc

Latue Catanga Organic Red, Tempranillo

Floresta Criança, Merlot,Syrah,Grenache

El Collao Roble, Cabernet Sauvignon, Monastrel, Syrah, Merlot

Sammanfattning

Gjorde åter en ny bekantskap bland Tammerfors restaurangutbud och Salsallada verkade mysigt med en modern meny, därav definitivt värt ett nytt besök.

Vi hade ett effektivt möte och har att se framemot viner från sk gamla världen under våren samt en resa till Tallinn i Maj. Det ska bli intressant. De spanska vin som vi smakade var inget som riktigt trädde fram utan ett ganska jämntjockt utbud men helt okej viner, om jag får uttrycka mig lite neutralt. Vi hade dock ingen omröstning men jag poängsatta dem för mig själv i alla fall. De vita var ganska enkla och inget som höjde sig.  Jag gav mest poäng åt de röda, mest åt El Collao Roble Cabernet Sauvignon och en andra plats gav jag åt Floresta Criança med en mix av Merlot, Syrah och Grenache.

21.2.2019

Flera vinprovningar här: Fina röda viner från Katalonien, Spanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.