Tema ”Man-made” – Fotoutmaning oktober

Oktobers fotoutmaning från bloggaren Marias Memoarer låter Man-made. Och det blir ett utbrett och ganska fritt ämne denna månad. Så här gäller det att hitta en egen inriktning för ämnet kan ju annars göras oändligt. Jag var lite frestad att gå med PJ Byffés ide med bilar men beslöt mig sen för att lämna dem. Jag ögnar igenom mitt arkiv för trevliga bilder och kommer fram till tre röda trådar som beskriver mina bilder bäst tycker jag. Om ni har en liknande lista linka den gärna i mina kommentaren. Och välj gärna även ut en eller flera favoriter bland mina bilder.

Tidigare teman har varit följande:

Titta gärna på de tidigare teman jag har deltagit i.

Vatten

Mönster

Moln

Människor

Religiöst

Solnedgång

Bygg och Knåp

Under den här kategorin samlar jag byggnader och liknande tillknåpade alster. Kinesiska muren som ett exempel på lite knåpgöra. Därtill lite mera pompuösa byggnader som jag har hittat i tex Las Vegas, Dubai och Hong Kong. Korsvirkeshusen i Alsace måste jag förstås ha med.

Las Vegas
Las Vegas med The Strip
kinesiska
Kinesiska Muren är ett knåp på 21 196 km
Burj Khalifa
Burj Khalifa är ett knåp som är 828 m högt med 163 vånigar i Dubai
Cite du vin
Cité du Vin i Bordeaux är en märklig byggnad
Globen
Globen i Stockholm fick vi se på nära håll när vi åkte upp i småglobar
låda på låda
I St Kilda i Melbourne stötte vi på detta märkliga lådhus
Hus i Alsace
Alsace
Ett till…

Skylt och Dekor

Olika skyltar, statyer och sådant som visar eller har någon annan innebörd. Här skulle ju Eiffeltornet och andra symboler för olika städer ha varit passande och var en frestande inriktning men jag valde i alla fall att sätta upp mera okända verk istället.

En glad gymnast i Hong Kong
En ”hjulgran” i Australien, och de lär inte ens förstå hur passande det blir på svenska
Bordeaux
En flaska modell större i Bordeaux
Små gulliga får i norra Tyskland
En gatuskylt i Champagne

Smarrigt och vackert

Något som verkligen är man-made är ju mat och därför tycker jag att vackra portioner finner sig väl under månadens tema. Jag valde ut vackra efterrätter i första hand, de är både vackra att se på och jättedelikata att äta. Och jag avslutar med ett glas vin alldeles i tema med själva bloggen.

Näsinneula
Ett glas rosé
Ett glas rosé

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.