Tema Mönster – fotoutmaning i maj

Tema Mönster – fotoutmaning i maj

Jag antar åter en utmaningen från Marias Memoarer, denna gång gäller det att lägga upp bilder med temat Mönster. Man ser verkligen mönster i många olika saker. Ränder, prickar, rutigt. Måste erkänna att först kändes det svårt men efter ett tag såg jag mönster överallt på bilderna. Och åter får jag svårigheter att välja ut bilder för ändamålet. Om du har hängt på samma utmaning, linka gärna i kommentarerna.

Tidigare utmaning här: TEMA VATTEN – FOTOUTMANING I APRIL

Första bilden är från Abu Dhabi flygplats vilket jag anser är en av de vackraste flygplatser jag har sett. Och visst har taket vackert mönster!

Randigt mönster

Här tog jag som första bild en rad av vintunnor i Bordeaux från vår resa dit senaste sommar. Som andra bild valde jag en rolig efterrätt med randig hatt som vi avnjöt i Tammerfors på en restaurang. Tredje bilden under kategorin randigt kom spiraltornet från Börshuset i Köpenhamn med.

Vintunnor
Randiga vintunnor i Bordeaux
Efterrätt

Rutigt mönster

Grannhotellet i Abu Dhabi får representera rutor. Andra bilden är från hemtrakterna, Bomarsunds fästning på Åland. Dom är inte riktigt fyrkantsrutiga men får passa in under den här rubriken i varje fall. Tredje bilden är också från Abu Dhabi och taget inne i Burj Al Arab.

Abu dabi
Abu Dhabi
Bomarsund
Bomarsunds fästning Åland
Burj Al Arab
Burj Al Arab

Prickigt mönster

Prickar får representeras av japanska konstnären Yayoi Kusamas utställning. Där var det prickigt så det förslog. Jag la även med en bild från Nordirland och The Giant’s Causeway.

Kusama
Kusamas utställning i Helsingfors
Castaway
Causeway i Nordirland

Djurmönster

Här hade man kunnat lägga upp miljoner med bilder, jag hittade bilder på fiskar, hundar, fiskar, fåglar, grodor you name it. Valde dock ut ett par roliga stolar med komönstrat tyg jag hittade i frukostrummet på Holiday club i Saimen. Och sen en jaguar från naturhistoriska i London.

komönster
Jaguar

Husmönster

Här hade jag ett väldigt stort utbud efter våra resor speciellt till Alsace. Husen är där så väl dekorerade och dessutom utsmyckade med blommor och annan rekvisita. Ser lite ut som Hans och Gretas pepparkakshus. Sen tog jag även med ”slottet” från Champagnehuset Pommery i Reims. Som kombinerad rutigt och randigt.

Alsace hus
Pommery
Rutigt som randigt hos Champagnehuset Pommery

Parkmönster

Parker och blommor bildar även ofta olika mönster. Här valde jag en park jag besökte i Lettland för många år sen.

park

Bordduksmönster

Här dessutom exempel på en prickig bordduk i Mosel och en rutig bordduk i Guebviller i Alsace.

Borduksmönster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.