Tema Solnedgång – Fotoutmaning September

September fotoutmaning från Marias Memoarer är med tema Solnedgång och den här gången var det ett ämne jag i varje fall hittar bilder på. Inte för att jag har haft så stora problem på de andra temanen heller. Men nu har jag nästans alldeles för mycket.

Tidigare teman har varit följande:

Vatten

Mönster

Moln

Människor

Religiöst

Solnedgången är något jag njuter av. Det är något så magiskt med solen som går ner i horisonten och färgerna är så fantastiska. Mitt favoritställe är på holmen i Åbolands skärgård, på min favoritklippa. Jag har tagit hundratals bilder med samma vy, men varje gång är speciell och unik. Ibland så stillsamt och ibland dramatiska brinnande molnformationer. Favoritfärgen är nog när himlen och vattnet blir lila.

Jag börjar med några bilder utomlands. Förvånansvärt lite bilder hittade jag från mina resor, men några hittade jag i varje fall.

London – promenad längs med The Themes
Sardinien och hamnen i Alghero
Italien och ruiner vid Gardasjön
Frankrike och staden Bergerac
Spanien och solnedgången i Barcelona

Sen blir det en kavalkad av bilder från mitt paradis på jorden. Här har jag tagit mina första steg och upplevt mina barndomssomrar och nu bygger jag egen stuga vid just samma strand. Jag ser så framemot att få sitta på altan med ett glas champagne och titta på dessa härliga vyer nästa sommar, kanske. Jag låter bilderna tala för sig själv. Alla alltså tagna i Houtskär på samma holme och samma ställe.

Om ni kan välja ut en favorit, ge mig gärna en kommentar nedan. Om du har en egen lista med tema solnedgång, linka även den i kommentaren. Jag ser verkligen framemot att få se mera härliga solnedgångsbilder.

6 reaktioner på ”Tema Solnedgång – Fotoutmaning September”

  1. Så fina solnedgångar! Man rikigt känner lugnet och dagens slut i dem. Skall jag välja en favorit så får det bli tredje bilden från slutet. Gillar vattensamlingen i förgrunden samt flickan och hunden vid stranden.
    Bilden ovanför den har samma moln som jag har på min första bild i samman fotoutmaning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.