Tema vatten – fotoutmaning i april

Tema vatten – fotoutmaning i april

Hakade åter på en utmaning i bloggvärlden. Att publicera bilder med temat Vatten, det känns naturligt för mig som är född i havet, mer eller mindre. Det är Marias Memoarer som startade utmaningen och även Lifsresor har lagt upp fina bilder med temat.

Vatten, hav, sjö, vågor, forsar, älvar, allt detta är väldigt tacksamt att fota. Letade lite i mina arkiv och knåpade ihop några bilder att dela, men det var supersvårt att välja ut dessa. Hur många bilder har man inte tagit bara på en solnedgång i havet alltså! Förutom allt annat, men de här kom nu med.

Hav

Vi börjar med havet. Var jag än reser, så har jag den nojan att jag måste vada eller doppa fötterna i vattnet. Vet inte varför men så är det bara. Här kommer några bilder från lite olika hav. Varma och kalla, långt borta och nära.

ishavet
Ishavet – var inte varmt!
Thailand
Thailand
Fidji
Fiji
Blåst i skärgården
Lugnt i skärgården

Sjö

Finland som är De tusende sjöarnas land, så det finns sjöar att välja på. Det lär finnas 187 888 sjöar i vårt land.

Insjö
Insjö Finland
En sjö i Yosemite nationalpark

Älv & Flod

Älvar är ofta vackra och fängslande med vatten i ständig rörelse, och det är trevligt att åka med kanot till exempel. I Europa däremot finns många fina floder, på bilden ett exempel från Mosel.

Älv
Mssel

Pool

På våra många resor har man sett en hel del swimmingpools men jag har även suttit i simhallar ett otal timmar, eftersom dottern tävlings simmade i tio år.

Lagun

Laguner det finns naturliga och konstgjorda, som den som är på bild. En lagun från Cairns i Australien.

Damm

Dammar finns det stora och små av. Kontrasterna mellan en av de största Hooverdammen i Nevada och min trädgårdsdamm jag hade ett tag.

Änderna är äkta, kom varje vår

Vattenfall

Översvämning

Den här bilden är från Bangkok där Chao Phraya var översvämmad och varje gång man skulle gå ombord på shuttle båten fick man balansera på uppbyggda gångbroar av bänkar och stolar, eller så blev man blöt om fötterna helt enkelt.

Vågor

Vågor är fascinerande, hur länge kan man inte sitta och titta och även lyssna på vågornas brus. Respekt ska man ha för dom om det är så man är ute med båt eller som här badar i stora vågor vid Australiens östkust.

Våghalsig

Och sen har vi dom som är bara våghalsiga…. Denna fiskare fotade jag på Hawaii.

Fontän

Fontäner och vattenspiraler kan var mäktiga att skåda.

Las Vegas

Regn

Regn är däremot ett vatten vi har fått mycket av i vinter hos oss. Fast det regnar, är det ingen orsak att stanna inne. Till exempel kan man väl vara ute och fiska. Efter regn kommer sol heter det ju.

Is & Snö

Is & snö är dock en form av vatten jag skulle velat ha sett mer av senaste vinter. Hade inte ens fram skidorna. Här några kalla bilder på vatten i fastare form.

Vattenspegel

Spegelblankt kallar vi ju det när det är lugnt, plattlugnt. Här kommer alltså bilder på vattenspeglar, i två olika former.

Vattenspegeln i Bordeaux
Spegelblankt i skärgården

Vattenglas

Och så kan man ju bara dricka vatten ibland. Vatten är gott och dessutom så nödvändigt för oss alla.

Slutligen blev det en ganska lång lista. Vilken är din favoritform av vatten? Kommentera gärna. Eller länka om du har en liknande lista.

2 kommentarer på “Tema vatten – fotoutmaning i april

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.