Mousserande vin

Till vinbar Sasor från jobbet

8.6.2018

Jag var med arbetskompisarna till Restaurang och vinbar Sasor och deltog i  vinprovning av och enbart mousserande vin. Alltså fick vi smaka på olika mousserande från tre olika länder. Däremot betyder det att skillnaden mellan bubbel från Spanien, Frankrike och Italien är att Cavan och Champagnen görs med samma metod, Methode Tradiotionelle, eller i folkmun champagnemetoden, två jäsningar varav den ena i flaskan. Proseccon däremot görs och fermenteras i ståltank. Ni som orkat läsa mina tidigare inlägg vet redan att jag är en vän av champagnen men ingen stor beundrare av Proseccon. Men det är min smak och kanske mycket för att jag även är intresserad av historien bakom flaskan. Jag måste väl en dag åka till Italien och göra närmare bekantskap med Proseccon, kanske jag får en positivare attityd till den drycken med.

Mousserande vi drack

Rebuli Valdobbiadene, Prosecco, Italien

Segura Viudas Cava Reserva, Spanien

Giró del Gorner Cava, Spanien

Champagne Chanoire Frères Tsarine, Frankrike

Sammanfattning

En eftermiddag med arbetskompisarna med ”teamwork” i min smak! Därmed fick vi njuta av en prosecco, två olika cava, en av dem reserva och som avslutning en välsmakande champagne. Inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Sasor passar utmärkt för vinprovningar, de har ett fint utbud och jag har även ätit där några gånger. Maten och servicen är även bra, så det är bara att prova om ni har vägarna förbi.

wine o'clock
Det är alltså dags för vin!

Läs om min resa till Champagne: Ädla bubblor i Champagne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.