Valborg 2020

Valborg 2020

Valborg 2020 blir lite annorlunda än andra år, inte för att vi brukar fara så mycket ut på stan men åtminstone på 1:a Maj brukar vi åka/cykla in till stan om vädret är sådant och sen brukar vi vara på Konsert men i år var inget sådant aktuellt. Vi håller oss hemma. Nå vädret gör ju också sitt, minusgrader på morgonen och fem plusgrader och snålblåst. Ingen höjdare precis. Kändes bra att hållas sig inomhus.

Stekt gös
sallad
Sallad med citron, rostade mandel, pinjefrön och avokado

Valborgsmässoafton provar vi lite nytt i köket hos oss. Jag har hittat ett recept på gös i fransk stil i finska tidningen Viinilehti Så det blev stekt gös, med ugnsrostad blomkål och Beurre blanc sås, salladen bestod av filead citron (hittills har jag bara fileat fisk i mitt liv!!) rostade mandel och pinjefrön och avokado. Gösen är närproducerad, den har simmat i Pyhäjärvi sjön här i Tammerfors.

filea citron
Filea citron

Jag har också bakat focaccia bröd enligt recept från Anne i sin blogg Landebistro. Enkelt och så gott med lite olivolja och balsamico att doppa i. Passade perfekt till fisken.

focaccia
Focaccia med oliver och körsbärstomater


Till det drack vi alltså en Chablis Albert Bichot Domaine Long-Depaquit Chablis Premier Cru Los Vaillons 2015 som vi hämtade hem på vår resa till Dijon 2018,. Hög syra, mineraler, lite citrus och gröna äpplen. Passade perfekt med fisken. Otroligt gott.

chablis

Som avslut på vår Valborgsmässoafton hade vi Skype träff med svåger och svägerska, en och en halvtimme gick väldigt fort och vi avnjöt samtidigt en mousserande från Mamma från Alscace, alltså en Crémant av Meyer Jean-Luc från Eguisheim.

Glada Vappen – Trevlig Valborg 2020!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.